Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΞΑΝΘΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΞΑΝΘΗ 10 / 1 /2012

ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την επαναλειτουργία της, η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε Ξάνθης, έθεσε σαν κύριο και βασικό στόχο της την καταγραφή και γνωστοποίηση των προβλημάτων που ταλανίζουν την Τ.Ε.Ε. (Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση) σε τοπικό επίπεδο και τη δημιουργία θέσεων - υποβολή προτάσεων, σε συνεργασία με την Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. (Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης), στην προσπάθεια για την επίλυσή τους. Χρόνια τώρα τα θέματα που βασανίζουν την Τ.Ε.Ε. παραμένουν άλυτα για διάφορους κατά περίπτωση λόγους.

Το 2007 ιδρύθηκαν, στα πλαίσια της τότε μεταρρύθμισης της Τ.Ε.Ε, τα ΕΠΑ.Λ. (Επαγγελματικά Λύκεια) και οι ΕΠΑ.Σ. (Επαγγελματικές Σχολές) στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και σε άλλα Υπουργεία, όπως Εργασίας (ΕΠΑ.Σ. Ο.Α.Ε.Δ.) και Υγείας. Από τότε και παρά τα τόσα χρόνια λειτουργίας αυτών των σχολείων, οι απόφοιτοι πτυχιούχοι πολλών ειδικοτήτων δεν απέκτησαν επαγγελματικά δικαιώματα για να διεκδικήσουν, αντίστοιχες των σπουδών τους, θέσεις στην αγορά εργασίας.

Η μέχρι πρότινος κυβέρνηση, στα δύο χρόνια της θητείας της, παρά τις εξαγγελίες της για αναβάθμιση της Τ.Ε.Ε. με την ίδρυση του Τε.Λ. (Τεχνολογικού Λυκείου) και την ήδη λειτουργία της Α΄ τάξης μεταβατικά στο νέο τύπο σχολείου, δεν αξιώθηκε να νομοθετήσει σχετικά συνεχίζοντας έτσι την ασάφεια, την αοριστία, την αμφιβολία και την αμφισβήτηση.

Η Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση δικαιούται ένα σχολείο με ξεκάθαρα τεχνικό χαρακτήρα και στόχευση στη δημιουργία πτυχιούχων τεχνιτών με σαφή επαγγελματικά δικαιώματα και προσδιορισμένη θέση στην αγορά εργασίας. Αυτή είναι μία από τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις για την ουσιαστική αναβάθμιση της Τ.Ε.Ε.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΞΑΝΘΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ . ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΤΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ ΚΟΥΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου