Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6/11/2011


Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.  ΞΑΝΘΗΣ
ΕΝΩΣΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ                                              ΞΑΝΘΗ 06/11/2011
ΤΕΧΝΙΚΗΣ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΞΑΝΘΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την επαναλειτουργία της, η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε Ξάνθης, έθεσε σαν κύριο και βασικό στόχο της την καταγραφή - γνωστοποίηση των ζητημάτων - προβλημάτων που ταλανίζουν την Τ.Ε.Ε. (Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση) σε τοπικό επίπεδο και την παραγωγή θέσεων - υποβολή προτάσεων, σε συνεργασία με την Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. (Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης), στην προσπάθεια για την διευθέτηση - επίλυσή τους. Χρόνια τώρα τα θέματα που βασανίζουν την Τ.Ε.Ε. παραμένουν άλυτα για διάφορους κατά περίπτωση λόγους.
Όλες οι κυβερνήσεις, στο όνομα των εκπαιδευτικών τους μεταρρυθμίσεων, υπό την επίκληση αναβάθμισης της Τ.Ε.Ε πραγματοποίησαν πειράματα τα οποία δυστυχώς, όπως ήταν αναμενόμενο, κατέληξαν στη σημερινή υποβάθμιση και τη γνωστή συρρίκνωσή της.
Με το τελευταίο πείραμα, που πραγματοποιήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, ιδρύθηκαν τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) και οι Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.). Για μεν τα μαθήματα γενικής εκπαίδευσης, στα ΕΠΑ.Λ., υιοθετήθηκαν τα αναλυτικά προγράμματα και τα βιβλία του ΓΕ.Λ. (Γενικού Λυκείου) για τα δε μαθήματα ειδικότητας, στα ΕΠΑ.Λ και τις ΕΠΑ.Σ., χρησιμοποιήθηκαν τα βιβλία του προηγούμενου τύπου σχολείου του Τ.Ε.Ε. (Τεχνικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο). Παρά το ότι για κάποιες ειδικότητες, που λειτουργούν από το 2007, ακόμη δεν υπάρχουν (δεν έχουν συγγραφεί) - δεν έχουν χορηγηθεί βιβλία, το δε μάθημα πραγματοποιείται με σημειώσεις και βασισμένο στην καλή προαίρεση και φιλότιμο του εκπαιδευτικού, είναι γνωστό ότι την τρέχουσα σχολική χρονιά και μέχρι στιγμής η διάθεση των βιβλίων δεν έχει ολοκληρωθεί.
Ακόμη, μετά τις τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών, παραμένουν κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικό και ώρες αδιάθετες στα μαθήματα ειδικότητας.
Πέραν του ότι η Α΄ τάξη του ΕΠΑ.Λ. λειτουργεί σε μεταβατική κατάσταση προς το εξαγγελθέν Τεχνολογικό Λύκειο που δεν έχει ακόμη νομοθετηθεί και η ΕΠΑ.Σ. προβλέπεται να λειτουργήσει για μία μόνο ακόμη σχολική χρονιά, είναι σίγουρο και πρέπει να γίνει απ’ όλους αντιληπτό ότι χωρίς εκπαιδευτικούς και βιβλία το τέλος της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης βρίσκεται προ των πυλών.

Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Ξάνθης.



                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       ΓΕΝ . ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


           ΠΕΤΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΝΕΣΤΗΣ                                                ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ  ΛΑΖΑΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου